Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Felkészülés az iskolára

Ki izgul jobban sulikezdéskor? A szülő vagy a gyerek?

Az iskolakezdéshez közeledve minden szülő lázasan készülődik, hogy beszerezze a legjobb felszerelést az iskolához.

Az első osztályosok szüleinek kicsit nehezebb a dolga, mert rengeteg iskolatáska, tolltartó és tornazsák közül választhatnak. Fontos, hogy jó minőségű felszerelést válasszunk, amivel megkönnyítjük a gyerekeknek a beilleszkedést az új iskolai környezetbe.

Az egyik legnagyobb kihívás, a megfelelő iskolatáska kiválasztása. Más-más táska kell egy első osztályos, egy felsős vagy egy középiskolás gyermek számára. Fontos, hogy ergonomikus kialakítású legyen a háta, ami kevésbé terheli a gyermek gerincét, helyes tartást biztosít a hordásakor, és jó a súlyelosztása.

A merev falú iskolatáskák nagyon praktikusak, leginkább ezeket ajánljuk első osztályba. Az aljuk általában műanyag vagy  erősített talpú, hogy ne dőljenek el, amikor leteszik a földre. Ha kevesebb könyv van benne, akkor sem dől el, nem fog a földön koszosan heverni az iskolában. Vízállóak és könnyen takaríthatóak. A csatos és mágneszáras táskák könnyen nyithatóak, utóbbi akár egy kézzel is kinyitható, illetve vannak cipzáras kivitelezésűek is.

Második és harmadik osztályban már nem annyira fontos a dobozos kivitel, de legyen ergonomikus kialakítású, és szellőző, párnázott hátrésszel rendelkezzen.
A legjobb márkák többek között az Ars Una (mi is ezt használjuk), Derform, Paso, Belmil iskolatáskák, a teljesség igénye nélkül.
Webáruházunkban megtalálhatóak az iskolakezdéshez legalkalmasabb klapnis tolltartók, két emeletes tolltartók, három emeletes tolltartók, valamint az egyszerű beledobálós tolltartók is. Mindegyikből létezik üres vagy töltött változat. A töltött tolltartókban általában a legalapvetőbb írószerek és eszközök találhatóak meg.
A klapnis tolltartó azért az egyik legjobb választás a kisebb gyermekeknek, mert könnyen és gyorsan elő tuják venni az éppen szükséges írószereket. Első osztályban az iskolafelszerelés kiválasztásánál célszerű a legegyszerűbb és könnyen használható eszközöket választani, hogy az új iskolai közegben a tolltartó, iskolatáska vagy egy kulacs kinyitása és használata ne okozzon a gyermeknek gondot vagy még több frusztrációt.

Az iskolatáskáknál és az íróeszközöknél is a könnyű használat a legfontosabb.

Milyen a jó iskolatáska?

  • Nagyon fontos az iskolatáskáknál és hátizsákoknál is, hogy kényelmes legyen, állítható és szivacsos vállpánttal rendelkezzen, mellyel sokkal kényelmesebb a hordása.
  • Ergonomikus kialakítású legyen a táska hátrésze, ami kevésbé terheli a gerincet és helyes tartást biztosít a hordásakor. Anatómiailag formált, legtöbbször szivacsos, mely több ponton érintkezik a háttal. Kíméli a gerincet és a vállakat, ami minden korosztály számára fontos szempont.
  • Anyaga kívülről hálós, melynek nagy előnye, hogy jó szellőzést biztosít.
  • Széles, szivacsos, állítható vállpánttal rendelkezik, hogy a gyermek hátához tökéletesen illeszkedjen. Néha több ponton is lehet állítani a vállpántot, és némelyik táska mellkasi hevederrel is rendelkezik. A pontos beállítással megelőzhetjük a helytelen testtartást, gerincferdülést, amit a nem megfelelő iskolatáska is okozhat. A vállpánt külső anyaga hálós, a jobb szellőzés miatt.
  • A súlyuk legyen könnyű, általában 900-1200 gramm.
  • Legyen vastag fogantyú a táska tetején, lehetőleg műanyag erősítéssel vagy szivacsos, párnázott anyagból. Egy nehéz táska tartása a fogantyúval is kényelmes, nem vágja a gyermek kezét.

Milyen a jó ceruza?

Nincs rosszabb egy első osztályosnak, ha óra közben hiába hegyezi a ceruzáját, mert már hegyezés közben kitörik a hegye. Vagy egy kemény zsírkréta, amit ha erővel nyom a papírra, akkor sem fog szépen, csak halványan karistolja azt. Grafitceruzából az írástanuláshoz a legjobb a HB, H vagy 2H jelzésű. A B illetve a 2B, 3B jelzésűek túl puhák, főleg rajzoláshoz használhatóak. Az iskolai tanszerlistában ezt jelezni is szokták, mert a keményebb grafitceruzával szebben lehet írni. Színesceruzából és zsírkrétából minél puhábbat válasszunk.
A legjobb márkák többek között a Faber-Castell, Stabilo, Colorino, Maped és ICO.

Jó megoldás a mesefigurás termékek választása, melyek közel állnak a gyermekek világához. Ha kedvenc mesehősükkel díszített iskolatáskát vagy tolltartót használhatnak nap mint nap, akkor az egyébként idegen környezetben a kedvenceikhez fűződő pozitív élmények és emlékek megkönnyítik az iskolában töltött picit nehezebb, kezdeti időszakot.
Webáruházunkban megtalálhatóak a legnépszerűbb, minőségi ergonomikus iskolatáskák a legnagyobb márkákkal. Többek között Ars Una, Belmil, Derform, Paso és Starpak gyártóktól. Válassz hozzá illő tornazsákot, uzsonnás dobozt és kulacsot, melyeket szintén megtalálsz termékeink között!Nézd meg legnépszerűbb sulis termékeink:

  Lovas iskolatáska szett töltött tolltartóval és tornazsákkal KO18

Iskolatáska szettek

 

Cleo and Frank ergonómikus iskolatáska 37 cm, cicás

Táskák

Jégvarázs tolltartó, 2 emeletes, töltött

Tolltartók

Cleo and Frank kutyás tornazsák, 41 cm

Tornazsákok

Colorino színes ceruza készlet, 12+1db-os, hegyezővel, háromszög forma

Írószerek

Lovas füzet A/5, 32 lap, kockás, Horse Beautiful

Füzetek, naplók