Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Iskolatáska

Amikor közeledik a nyári szünet vége, és hamarosan újra suliba kell menni, mindenki új iskolatáskát keres. Nálunk biztosan megtalálod a saját ízlésednek megfelelő iskolatáskát. A nagyobbak már tudják, hogy milyen az a táska, amibe minden cuccuk belefér: sok zseb, hálós kulacstartó, esetleg laptoptartó rekesz. Nekik a hátizsák megfelelő választás, de figyelni kell, hogy ergonomikus legyen a kialakítása, illetve szivacsos és jól szellőző legyen a háta. Ezek a táskák kevésbé terhelik a gerincet, és jó a súlyelosztásuk is. Webáruházunkban megtalálod a legismertebb gyártók termékeit: hátizsákokat, ergonomikus iskolatáskákat, gurulós táskákat. A legjobb iskolatáskákat elsősöknek egy külön kategóriában is megtalálod. Válogass kedvedre!

Tovább

Milyen iskolatáskát válasszak?

Nem könnyű feladat a megfelelő felszerelés beszerzése az iskolához. Mindenből a legjobbat szeretnénk. A rengeteg márka és iskolatáska típus közül nehéz kiválasztani azt, ami nem csak szép, de akár évekig is használható lesz gyermekünk számára. A kisiskolások szüleinek még nehezebb a dolga, mert még nincs tapasztalatuk abban, hogy valójában mire is lesz szüksége a gyermeknek az iskolában. Az iskolatáskák és a tolltartók széles választéka miatt a választás nem könnyű, főleg, hogy még tornazsákot, kulacsot és sok-sok írószert, füzetet is be kell szerezni szeptemberig.

A nagyobb gyerekeknek tökéletes választás a hátizsák. Ha messze van az iskola és sokat kell gyalogolni, egy gurulós hátizsák is jó szolgálatot tehet, mert nem kell végig cipelni a füzetekkel és könyvekkel teli táskát.

Egy alsós, kikiskolás gyermeknél más szempontok alapján kell iskolatáskát választani. Nekik az egyik fontos szempont, hogy könnyen használható legyen minden felszerelésük. Még nincs nagy tapasztalatuk a tankönyvek elrakásában, és lassabban pakolnak. Viszont a suliban nincs sok idő, sietniük kell. Egy praktikus merev falú iskolatáska, amit gyorsan ki tudnak nyitni és bele tudnak pakolni, nagyban megkönnyíti a dolgukat. Nem kell bíbelődniük egy nehezen nyíló csattal, vagy egy rossz cipzárral. Könnyen használható táskával csökkenthetjük egy első osztályos gyermeknél azt a stresszt, amit az okozna, ha ő lenne mindig az utolsó az elpakolásban.

Milyen legyen az iskolatáska?

  • Minden iskolatáskánál és hátizsáknál egyaránt fontos, hogy kényelmes legyen, állítható és szivacsos vállpánttal rendelkezzen, mellyel sokkal kényelmesebb a hordása.
  • Ergonomikus kialakítású legyen a táska hátrésze, ami kevésbé terheli a gerincet és helyes tartást biztosít a hordásakor. Anatómiailag formált, legtöbbször szivacsos, mely több ponton érintkezik a háttal. Kíméli a gerincet és a vállakat, ami minden korosztály számára fontos szempont.
  • Anyaga kívülről hálós, melynek nagy előnye, hogy jó szellőzést biztosít.
  • Széles, szivacsos, állítható vállpánttal rendelkezik, hogy a gyermek hátához tökéletesen illeszkedjen. Néha több ponton is lehet állítani a vállpántot, és némelyik táska mellkasi hevederrel is rendelkezik. A pontos beállítással megelőzhetjük a helytelen testtartást, gerincferdülést, amit a nem megfelelő iskolatáska is okozhat. A vállpánt külső anyaga hálós, a jobb szellőzés miatt.
  • Az oldaltáska egyáltalán nem ajánlott, és az sem, hogy féloldalasan hordja a táskát, ami így egy irányba húzza a gerincet. Bíztassuk gyermekünk, hogy mindig használja mindkét pántot!
  • A súlyuk könnyű, legtöbbször 0,9-1,2 kg körüli.
  • Legyen vastag fogantyú a táska tetején, lehetőleg műanyag erősítéssel vagy szivacsos, párnázott anyagból. Egy nehéz táska tartása a fogantyúval is kényelmes, nem vágja a gyermek kezét.
  • Mindig válasszunk a gyermeknek anatómiailag megfelelő iskolatáskát!

Ergonomikus iskolatáska

IskolatáskaErgonomikus iskolatáska hátkialakítása

Ergonomikus hátizsák nagyobb gyermeknek

HátizsákErgonomikus hátizsák hátkiképzése

Első osztályba leginkább a merev falú iskolatáskákat ajánljuk, melyek nagyon praktikusak. Az aljuk általában műanyag vagy  erősített talpú, hogy ne dőljenek el, amikor leteszik a földre. Könnyű bele pakolni, mert nem kell tartani pakolás közben. Vízállóak és könnyen tisztíthatóak. A csatos és mágneszáras táskák könnyen nyithatóak, utóbbit egy kézzel is könnyen ki lehet nyithatni. Ha jó minőségű iskolatáskát választunk, akkor még második vagy harmadik osztályban is használni tudja majd (feltéve ha nem változik meg a gyermek ízlése)!

Harmadik-negyedik osztályban már nem annyira fontos a dobozos kivitel, de rendelkezzen azokkal a tulajdonságokkal, melyek fontosak: legyen ergonomikus kialakítású, és szellőző, párnázott hátrésszel rendelkezzen!
Nézd meg, melyik a legjobb iskolatáska elsősöknek!

Az iskolatáska kiválasztása után a tolltartó a legfontosabb. Vannak egyszerű hengeres, klapnis vagy emeletes tolltartók. A lényeg, hogy könnyen használható legyen, és első osztályban beleférjen az összes írószer.
Webáruházunkban találsz klapnis tolltartót, két emeletes tolltartót, három emeletes tolltartót, valamint az egyszerű beledobálós tolltartót is. A töltött tolltartókban általában a legfontosabb írószerek és eszközök találhatóak meg.

Ismerd meg a legnépszerűbb, minőségi ergonomikus iskolatáskákat, a legnagyobb márkákkal. Webáruházunkban többek között Ars Una, Belmil, Derform, Paso és Starpak táskákat is találsz. Válassz hozzá illő tornazsákot, uzsonnás dobozt és kulacsot, melyeket szintén megtalálsz termékeink között!

Tovább