Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Füzet

A füzet az egyik olyan dolog, amire minden nap szükségünk lehet. Bár az elektronikus kütyük elterjedésével a jegyzeteinket már zömében a mobilunkon tároljuk, ennek ellenére mindenkinél ott lapul egy vonalas vagy kockás füzet a fiókban, ahová a fontos dolgokat feljegyezhetjük. Leginkább az iskolában vagy tanfolyamokon van szükségünk a füzetre, kicsik és nagyok is egyaránt használják. A különböző tantárgyakhoz meghatározott füzetek kellenek, így magyar órára vonalas füzetet, matek órára kockás füzetet kell vinni a suliba. Nálunk megtalálod a legfontosabb méreteket a tűzött füzetekből, és nagy a kínálat a spirál füzetek között is. Válogass a népszerű minták között fiúknak és lányoknak egyaránt.

Tovább

Milyen füzetet válasszunk?

Akár otthonra, akár az iskolába keresünk füzetet, jó, ha szem előtt tartjuk, hogy a célnak megfelelőt válasszuk. Általános iskolába elsődlegesen az A5 füzetet kérik a tanítók. Középiskolában, főiskolában és a különböző tanfolyamokon inkább A4 füzetet célszerű beszereznünk, hogy a nagyobb mennyiségű tudásanyagnak elég legyen a nagy füzet.
Hogy iskolakezdéskor ne vessz el a füzetek hatalmas kínálatában, szerencsére a legtöbb iskolában adnak tanszerlistát, amiben leírják a szükséges füzet típusokat is. A vonalas füzet lehet becsapós, füleg az elsősök szüleinek. Ugyanis különböző vonalazással készülnek az 1. osztályos, 2. osztályos, 3. osztályos és a "hagyományos" vonalas  füzetek. Ahogy a kisiskolások az írástudást gyakorolják, egyre kisebbek a füzetben a segédvonalak. A vonalas füzetek típusait számozással jelzik, hogy könnyen meg lehessen különböztetni őket.

Füzet méretek és füzet fajták

Segítségképp itt találod a füzetek leggyakoribb típusait:

 1. Méret szerint:
  - A5 füzet
  - A4 füzet
  - B5 füzet
 2. Kialakítás szerint:
  - tűzött füzet
  - spirál füzet
  - vázlatfüzet
 3. Lapok típusa szerint:
  - vonalas füzet, melynek számozása 21-32
  - kockás füzet (négyzetrácsos füzet)
  - sima füzet
  - szótár füzet
  - hangjegy füzet
  - 1 osztályos füzet, melynek számozása 14-32
  - 2 osztályos füzet, melynek számozása 16-32
  - 3 osztályos füzet, melynek számozása 12-32
  - leckefüzet
  - olvasónapló

Ahogy a fenti felsorolásból is láthatod, rengeteg típus közül választhatsz. És itt jön a neheze! A mintát is ki kell választani, ugyanis fiúknak és lányoknak is külön design-okat hoztak létre. Van cicás füzet, kutyás füzet, cuki állatos füzet, lovas füzet, és ne feledkezzünk meg a mesehősökről és más márkákról sem, ugyanis a NASA füzet is nagyon népszerű, ahogy az XRCise füzetek és az autós füzetek is.

Nálunk megtalálod a legnépszerűbb mintákat a füzetekből, különböző méretekben 1 osztályosoknak és nagyobbaknak is. Válogass a népszerű minták között, szerezd be nálunk a füzetet is az iskolába!

Tovább