Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Üdvözlünk a PerfectBaby oldalán! Nézd meg legújabb termékeinket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is!

Farsang

A farsang a téli időszak végét jelzi, amely általában február közepén kezdődik és a húsvét előtt általában 40 napig tart. A farsangot számos kultúrában és vallási hagyományban ünneplik, és a legtöbb helyen a téli időszak lezárását, az új év kezdetét és a természet megújulásának kezdetét jelzi. A farsangi hagyományok között szerepelnek a maszkos bálok, a táncos mulatságok, a jelmezes felvonulások és az édességek fogyasztása. A farsang hagyományosan az év egyik legnépszerűbb ünnepi időszaka, amelyet sok helyen még ma is megtartanak. Készülj velünk a farsangra, válassz minőségi, élénk színű arcfestő készleteinkből és szuper jelmezeinkből. Készülj akár az ovis farsangra vagy a sulis farsangra.

Tovább

Napjainkban a farsangot legtöbbször iskolákban, óvodákban és munkahelyeken ünneplik, ahol a gyerekek és felnőttek jelmezbe öltözve vonulnak fel, és táncolnak. A farsangi bálok és bulik is népszerűek, ahol a résztvevők jókedvűen mulatnak és édességeket fogyasztanak, mint a farsangi fánk.

A kiszebáb égetés egy hagyományos farsangi rituálé, amelyet elsősorban Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában találhatunk meg. A hagyomány szerint a kiszebáb, ami egy nagyméretű, fa alapú, jelmezes baba, amit farsangkor égetnek el, ez jelképezi a tél lezárását és az új év kezdetét, a kiszebáb égetésével elbúcsúzunk a régi évtől és üdvözöljük az újat.

A kiszebáb égetése általában a faluban, városban vagy kisebb közösségekben történik, és sok helyen ez a farsangi ünnepség a legnépszerűbb. A kiszebáb égetése alkalmával sok helyen dalok, táncos produkciók és tűzijátékok is vannak, és a résztvevők jókedvűen mulatnak, énekelnek és táncolnak.

A kiszebáb égetése egy nagyon régi hagyomány, amely több száz éves múltra tekint vissza. Bár ez a hagyomány még mindig népszerű a Kárpát-medencében, de ma már egyre kevesebb helyen tartják meg ezt a rituálét, és egyes helyeken tilos is és veszélyes is lehet.

Tovább